10 bīstami ieradumi, kas dienu no dienas bojā jūsu smadzeņu šūnas. Nekavējoties atbrīvojieties no tiem!

Gaisa piesārņojums

Saprotams, ka šajā gadījumā mēs nevaram vienmēr kaut ko ietekmēt, taču pārmērīgi mazs skābekļa daudzums gaisā samazina smadzeņu darbspēju. Piesārņots gaiss samazina mūsu spējas pienācīgi domāt.

Neizgulēšanās

Hroniska neizgulēšanās var novest pie ļoti bēdīga rezultāta. Neizgulēšanās provocē smadzeņu šūnu atmiršanu.

Nomierinoši medikamenti un alkohols

Alkohola lietošana nodara nopietnus kaitējumus centrālajai nervu sistēmai.

Slimība + darbs

Cilvēkam, kas ir slims vai saaukstējies, noteikti nevajadzētu noslogot savas smadzenes ar darbiem. Slimošanas laikā, cilvēka organisms “ieslēdz” visus savus izdzīvošanas instinktus un rezerves spēkus. Tas nozīmē, ka smadzenēm nav pienācīgi daudz skābekļa un tās noteikti nevajadzētu lieki noslogot.

Atpalikšana izaugsmē un attīstībā

Smadzenēm nemitīgi jāaug un jāattīstās. Aizvietojiet ilgās stundas pie televizora ar grāmatas lasīšanu, krustvārdu mīklām vai šahu.

Par maz komunicēšanas ar citiem

Komunicēšana ar citiem cilvēkiem zināmā mērā spēj attīstīt smadzenes. Runājot ar citiem cilvēkiem, nākas atcerēties dažādus faktus, jāiemācās jauni vārdi un izteicieni – šādi tiek trenētas smadzenes.

Smadzenes ir mūsu galvenais dārgums! Saudzējiet savas smadzenes un rūpējieties par tā, ja vēlaties pēc iespējas ilgāk saglabā savu veselo saprātu. Izvairieties no šiem sliktajiem ieradumiem, kas dienu no dienas lēnām iznīcina jūsu smadzeņu šūnas.

Noteikti dalieties arī ar citiem!

avots

Pievienot komentāru