Stādām avenes tranšejās pēc visiem noteikumiem

4. Tranšejas galos iedzeniet stabiņus, lai iekārtotu ierobežojumu zem avenēm. No balstiem nostiepiet drāti divās rindās – apakšējā 30-40 cm no zemes, augšējo – pašā balstu augšgalā.

5. Tranšeju no augšas pārklājiet ar auglīgu augsni, tā, lai paliek sekls grāvis. Avenes izstādiet tranšejā ar metru lielu intervālu starp krūmiem. Tam izrociet nelielas bedrītes. Stāds jāstāda tajā pašā dziļumā, kādā tas audzis stādaudzētavā.

6. Palaistiet stādus tā, lai izmērcētu augsni, bet ar tādu aprēķinu, lai avenes neizgāztos.

LASI VĒL: Iestādiet dārzā tējas maisiņu, un notiks kaut kas pārsteidzošs!

7. Daudzi pēc stādīšanas avenes neapgriež. Patiesībā tas ir nepieciešams pasākums, lai krūmi neaizietu bojā. Apgriezt augus vajag tā, lai paliktu tikai divi apakšējie pumpuri. Tie mums ir vajadzīgi drošībai: gadījumā, ja galvenais dzinums no saknēm neattīstīsies, tad glābs šie divi pumpuri. Ja saknes tomēr dos dzinumu, tad augšējo pumpuru vārgos zariņus nogrieziet.

8. Aveņu audzēšana tranšejā – efektīvs veids, bet ne obligāts, it sevišķi, ja jūs stādiet salizturīgas šķirnes. Tās var stādīt arī parastā bedrītē, bet savukārt stādīšana grāvī atļauj augus nodrošināt ar barības vielām tuvākajiem pieciem-septiņiem gadiem.

Avots

Pievienot komentāru