Sieviešu depresija – simptomi un ārstēšana

Depresijas pazīme sievietēm var būt arī menstruāciju kavēšanās, kā arī citi organisma darbības traucējumi. Ir dažādas depresijas formas. Dažās no tām sievietēm var novērot atrašanos murgu stāvoklī. Tas ir slima cilvēka stāvoklis, kad tas apgalvo, ka ir izlaidīgs, grēcinieks, nederīgs, šajā dzīvē nevienam nevajadzīgs, noziedznieks, vai pat apgrūtinājums tuviniekiem, kurš nolemts mūžīgām mokām, slimībām un ciešanām.

Jo īpaši smagu depresijas formu gadījumā tuviniekiem ir jānodrošina pastāvīga slimnieka aprūpe, jo nav izslēgti pašnāvību mēģinājumi, kā arī mēģinājumi sev nodarīt pāri. Šie simptomi parādās dažādās depresijas formās, ar dažādu stiprumu, dažādās izpausmēs, un bieži vien dažādos apvienojumos.

Mūsdienās bieži sastopama reaktīvā depresija, kas rodas sievietēm no pārdzīvojumiem caur dažādām psihiskām slimībām, piemēram, maniakāli depresīvā psihoze vai šizofrēnija vai arī pārciesto slimību rezultātā, piemēram, infekciju slimības. Ja kāds no jūsu paziņām vai tuviniekiem ir saslimis, netērējiet laiku velti, aizvediet viņu pie psihiatra, tā jūs varēsiet izvairīties no pašnāvības mēģinājuma, un saglabāt slimnieku dzīvu un neskartu.

Tālāk slimnieks, kuram noteikts depresīvs stāvoklis, ir jāaizved uz speciālu slimnīcu, ar mērķi izārstēt un pastāvīgi uzraudzīt. Depresija ir jāārstē psihiatram, viņš arī nozīmēs slimniekam nepieciešamos psihofarmakoloģiskos ārstēšanas līdzekļus, lai slimnieks varētu ātri atveseļoties.

avots

Pievienot komentāru