Pāris minūtes pirms savas nāves šis cilvēks paspēja izglābt dzīvību vēl vienai meitenei

— Ivans negribēja, lai kāds uzzina, ka viņš dod naudu, – stāstīja labdarības fondā. – Viņam nebija vajadzīga atzinība un pateicība. Pēc pirmā sauciena viņš nesavtīgi palīdzēja gan maziem, gan lieliem! Viņš ir izglābis daudzas dzīvības!

Lidmašīna Jak-42, ar kuru hokeja komanda “Lokomotīve” devās uz sezonas pirmo maču no Jarsolavļas uz Minsku, paceļoties avarēja. Aviokatastrofā bojā gāja hokejisti, kluba darbinieki un treneri. No 45 cilvēkiem, kas atradās lidmašīnā, dzīvs palika tikai lidojuma inženieris…

Ivans spēlēja ar numuru 17. Bojāejas brīdī viņam palika sieva Marina, kura gaidīja bērniņu, un divas meitas: Saša un Varja.

Jau pēc nāves “Lokomotīves” kapteinim tika piešķirts 4. pakāpes ordenis “Par nopelniem valsts labā”. Diemžēl, ļoti bieži par tādiem cilvēkiem mēs uzzinām tikai tad, kad viņu vairs nav šai saulē.

Tādi cilvēki, kā Ivans nekad nebūs vientuļi un aizmirsti. Viņi vienmēr paliks to simtu, tūkstošu cilvēku atmiņā, kuri viņiem ir pateicīgi. Jo tādi cilvēki, kā Ivans ir īsti varoņi!

avots

Leave a Comment