Nekāda labuma, tikai kaitējums! Nekad nelietojiet šos produktus neapstrādātus!

Dīgsti

Ja jūs pārtikā izmantojiet, piemēram, lucernas un redīsu dīgstus, jūs riskējat uzņemt tādas baktērijas kā E.coli, Salmonella un Listeria. Tas notiek tādēļ, ka dīgsti aug mitrās vietā, lielākoties tādos rajonos, kur mikrobiem ir iespēja savairoties. Kā izvairīties no nepatīkamajām sekām? Vienkārši izvēlieties dīgstus, kuri ir organiski un svaigi (vēlams, no vietējiem ražotājiem) un, protams, pirms pievienojiet tos kādam ēdienam, rūpīgi noskalojiet un tad gatavojiet.

Rūgtās mandeles

Tas noteikti ir pēdējais, ko jūs būtu iedomājušies! Bez panikas! Mandeles, kuras var nopirkt lielveikalos, sauc par „saldājām mandelēm” un jūs būsiet tikai veselīgāki, ja ēdīsiet tās katru dienu. Tomēr tām ir vēl viens paveids – rūgtās mandeles, kuras satur cianīdu. Labāk uzmanieties no tām, ņemot vērā, ka vajadzīgas vien 70 neapstrādātas rūgtās mandeles, lai jūs atstieptu kājas! Par laimi, lielākajā daļā veikalu tās nepārdot, un tās nebūs kaitīgas, ja vien nelietosiet tās neapstrādātas.

Mīkla

Droši vien jūs vairākas reizes dzīvē esat izjutuši vēlmi pagaršot tikko kā sagatavotu mīklu. Tās mēdz būt ļoti garšīgas! Tomēr tajā esošās jēlās olas un milti var sagādāt nepatikšanas. Pēc Slimību kontroles un profilakses centra datiem milti potenciāli var būt ļoti bīstami. Pirms to nonākšanas veikalu plauktos, tiem ir ļoti daudz iespēju nonākt kontaktā ar baktērijām, tādām kā E.coli, tāpēc vienīgais prātīgais veids – tos izcept ēdienā, lai nenodarītu sev skādi.

Baklažāns

Analoģiska problēma kā kartupelim, tā baklažānam. Tie abi satur solanīnu – ārkārtīgi kaitīgu toksīnu. Kuri baklažāni skaitās visbīstamākie? Labāk izvairīties no „jaunajiem” baklažāniem. Jebkurā gadījumā – nelietojiet tos neapstrādātus. Tāpat arī tie daudziem cilvēkiem var izsaukt alerģiju, tāpēc pagatavotā veidā baklažāni nevienam nespēs nodarīt ļaunu.

avots

Leave a Comment